Friday, September 6, 2013

ငါးပိအျမန္ရေအာင္ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္သုံး

ဗမာျပည္မွာ ငါးပိမစားတဲ့လူ ခပ္ရွားရွားပဲ.. ငါးပိႀကိဳက္သူမ်ား ဒီသတင္းကုိ နားဆင္သင့္ပါတယ္။


ကေမာၻဒီးယားႏိုင္ငံထုတ္ ငံျပာရည္ေတြမွာလည္း သံဓာတ္ေတြပါရွိတယ္လို႔ သိရ (Credit: ABC Licensed)

ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ​လူတန္းစားမေရြး ​စားသုံးေနၾကတဲ့ ​ေရက်ဳိငါးပိမွာ ​ယူရီးယား ​ဓာတ္ေျမၾသဇာပါဝင္တယ္ ​ဆိုတဲ့အေၾကာင္းကို ​စားသုံးသူ ​ကာကြယ္ေရး ​အသင္း ​ဥကၠ႒ ​ဦးဗအုပ္ခိုင္က ​ျမန္မာ ​ရုပ္ျမင္ ​သံၾကားမွာ ​ေျပာခဲ့ ​ပါတယ္။

ေရက်ဳိငါးပိေတြကို ​စမ္းသပ္စစ္ေဆးမႈ ​လုပ္ရာမွာ ​၉၀% ​ေက်ာ္က ​ဓာတ္ေျမၾသဇာေတြ ​အသုံးျပဳထားတာ ​ေတြ႔ရတယ္လို႔ ​ဆိုပါတယ္။

ငါးပိကို ​သဘာဝအတိုင္း ​ျပဳလုပ္မယ္ဆိုရင္ ​၆ ​လ ​ကေန ​တစ္ႏွစ္ၾကာျမွင့္ေလ့ရွိၿပီး ​ေစ်းကြက္မွာ ​အျမန္ေရာင္းလို႔ရေအာင္ ​ငါးရိုးေတြကို ​ေဆြးေျမ့ေစတဲ့ ​ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာကို ​အသုံးျပဳၾကတာျဖစ္တယ္လို႔ ​ဆိုပါတယ္။

ဒီအေၾကာင္းနဲ႔ ​ပတ္သက္ၿပီး ​စားသုံးသူ ​ကာကြယ္ေရးအသင္း ​ဥကၠဌ ​ဦးဗအုပ္ခိုင္ရဲ့ ​ေျပာျပခ်က္ေတြနဲ႔ ​စိမ္းစားငါးပိ ​ထုတ္လုပ္သူတစ္ဦးရဲ့ ​ေျပာျပခ်က္ေတြကို ​နားဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ဒီသတင္း လင့္ကုိသြားျပီး အျပည့္အစုံးနားဆင္ပါ။

http://www.radioaustralia.net.au/burmese/radio/onairhighlights/1181737


Type the rest of your post here.

No comments:

Post a Comment