ငါးပိအျမန္ရေအာင္ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္သုံး
ဗမာျပည္မွာ ငါးပိမစားတဲ့လူ ခပ္ရွားရွားပဲ.. ငါးပိႀကိဳက္သူမ်ား ဒီသတင္းကုိ နားဆင္သင့္ပါတယ္။
ကေမာၻဒီးယားႏိုင္ငံထုတ္ ငံျပာရည္ေတြမွာလည္း သံဓာတ္ေတြပါရွိတယ္လို႔ သိရ (Credit: ABC Licensed)
ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ လူတန္းစားမေရြး စားသုံးေနၾကတဲ့ ေရက်ဳိငါးပိမွာ ယူရီးယား ဓာတ္ေျမၾသဇာပါဝင္တယ္ ဆိုတဲ့အေၾကာင္းကို စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ျမန္မာ ရုပ္ျမင္ သံၾကားမွာ ေျပာခဲ့ ပါတယ္။
ေရက်ဳိငါးပိေတြကို စမ္းသပ္စစ္ေဆးမႈ လုပ္ရာမွာ ၉၀% ေက်ာ္က ဓာတ္ေျမၾသဇာေတြ အသုံးျပဳထားတာ ေတြ႔ရတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
ငါးပိကို သဘာဝအတိုင္း ျပဳလုပ္မယ္ဆိုရင္ ၆ လ ကေန တစ္ႏွစ္ၾကာျမွင့္ေလ့ရွိၿပီး ေစ်းကြက္မွာ အျမန္ေရာင္းလို႔ရေအာင္ ငါးရိုးေတြကို ေဆြးေျမ့ေစတဲ့ ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာကို အသုံးျပဳၾကတာျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
ဒီအေၾကာင္းနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္း ဥကၠဌ ဦးဗအုပ္ခိုင္ရဲ့ ေျပာျပခ်က္ေတြနဲ႔ စိမ္းစားငါးပိ ထုတ္လုပ္သူတစ္ဦးရဲ့ ေျပာျပခ်က္ေတြကို နားဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ဒီသတင္း လင့္ကုိသြားျပီး အျပည့္အစုံးနားဆင္ပါ။
http://www.radioaustralia.net.au/burmese/radio/onairhighlights/1181737
Type the rest of your post here.
No comments:
Post a Comment